Luftgevær og tilbehør

Scroll_banner


Nye Luftgevær

Hos Østjsyk Våbenhandel A/S har vi adskillige modeller af luftgevær og vi er lagerførende af nogle af de største og mest anerkendte brands. Vi har brands som: Diana, Crosman, Gamo & Remington, yderligere er vi lagerførende af adskillige modeller fra disse brands. Vi har flere modeller både over og under 4,5mm, både med PCP og fjeder.

Vi har luftgevær der rangere fra 185m/s til over 400m/s og du kan derved være sikker på at vi kan finde et luftgevær der er passende til dig og dit behov. Uanset om det er til hobby eller jagt.  

Luftgevær over og under 4,5mm

Vi har som skrevet et bredt udvalg af produkter til både hobby og jagt. Hvis du er på udkig efter et nyt luftgevær er der nogle ting man skal være opmærksom på.

Efter der er kommet ”ny” lovgivning vedrørende anskaffelse og anvendelse.
Alle luftgeværer til hobby og jagt under en kaliber på 4,5mm kan købes uden jagttegn og våbentilladelse. Dog skal man være fyldt 18 år. Såfremt man er under 18 år skal man have jagttegn og være medlem af en skytteforening. Skal man anvende luftgevær til regulering skal der anvendes en kaliber over 5,5mm.

Anvendelse af luftgevær

Et luftgevær har mange anvendelses former, både til hobby, jagt, regulering eller træning. Hvis man blot er interesseret i at pløkke dåser hjemme i haven stilles der naturligvis ikke de samme krav til geværets egenskaber som hvis man skal regulere råger eller have afskaffet rotter på sin landejendom.

 

Hvis man har planer om at anvende sit luftgevær til regulering enten på egen ejendom eller for kommunen skal der naturligvis først rettes henvendelse til de rette instanser og anmodes om tilladelse til dette. Når man har denne og skal anskaffe sig et luftgevær til regulering, skal man have fat i et med en kaliber større end 5,5mm. Disse fås i størst grad med trykluft/PCP for at reducere rekylen og derved sikrer et mere effektivt anden skud og for at mindske lydniveauet da PCP larmer meget lidt. Der fås samtidig også flere modeller der kan påmonteres med lyddæmper så de praktisk talt bliver lydløse.

 

Mange er på udkig efter noget der kan anvendes til at nedlægge både dåser i baghaven og rotter på landejendommen. Her har vi også adskillige modeller der kan begge dele. Disse fås både med og uden sigtekikkert, og der kan også monteres kikkert på de modeller der ikke har. Her er der både modeller med fjeder og trykluft, og da de er under 4,5mm i kaliber kan der også fås modeller der kan monteres med magasiner så der kan affyres flere skud kort tid efter hinanden.

Uanset det formål du har i tankerne omkring dit nye luftgevær kan vores dygtige salgspersonale, i vores butik på Kildeparken 32, 8722 Hedensted, råde og vejlede dig så du kommer hjem med det helt rigtige luftgevær.

Pleje og vedligeholdelse

Uanset om der er tale om rifler, haglvåben eller luftgevær er det utroligt vigtigt at man er sikker i brugen af denne. Det er yderlige ikke kun brugen af den man skal være opmærksom på sikkerhed. Ved transport, rengøring, opbevaring og alt anden håndtering er det vigtigt at man har en sikker omgang med geværet for at sikrer både sig selv og sine omgivelser.

 

Hvis man har et luftgevær med over 5,5mm kaliber skal det opbevares på samme vis som alle andre våben som der kræves jagttegn og våbentilladelse til, nemlig i et sikkerheds godkendt våbenskab.

Udover at være sikker i omgangen med sit nye luftgevær, kan man med fordel sætte sig grundigt ind i hvordan man bedst muligt rengøre, plejer og derved vedligeholder sit nye luftgevær.

 

Vi anbefaler et godt rensesæt og en god våbenolie for bedst mulig rengøring og vedligeholdelse. Hvis du har spørgsmål til hvordan du bør opbevare, håndtere, rengøre eller pleje dit våben så tag endelig gerne kontakt til vores kyndige personale og lad dem vejlede og rådgive dig. På denne måde sørger du for at have et luftgevær du kan se frem til at bruge i lang tid.

air gun